Богомил БоневФейсбук В празничните дни преди Нова година Надка-дипломатка направи дефиле

...
Богомил БоневФейсбук В празничните дни преди Нова година Надка-дипломатка направи дефиле
Коментари Харесай

Богомил Бонев за Шенген: Огромни пари са похарчени залудо, резултати няма

Богомил Бонев

Facebook

 

В празничните дни преди Нова година Надка-дипломатка направи дефиле по тв приемниците. Спец по всички въпроси.

И при Цецка беше. На въпрос, очевидно уречен сред двете авансово, дали рухването на визите е бил политически въпрос, тя сподели – да. Тя била преговаряла за рухването на визите. Чудно с кого, откакто решението го взимаха вътрешните министри.

Връзката на тази тематика е с Шенген. Дипло-матката искаше да рече, че и тогава сме били изпълнили техническите критерии, само че, в случай че не била тя, визите нямало да паднат. Сега било същото.

Каква беше истината тогава: единствената задача на диплото беше да попречи моя благосклонност да получава предложения от европейските вътрешни министри. Явно Костич това е желал.

Но тези министри никак не знаеха за поръчката и за дипло-матката. Така през 99-а имах срещи в Испания и Италия. Във външното министерство имаше дърпане на уши. Две страни, които дружно с останалите упорстваха да приемем бежанци от Косово. Успях да ги убедя в концепцията на Иван Костов, че това е контрапродуктивно. Че, един път заселили се, няма връщане и е по-добре да влагаме да останат по родните си места.

А каква е истината за осъществяването на техническите критерии. Тогава и в този момент. Това Надка не го знае, за Цветанка да не приказваме. Техническите критерии се одобряват за изпълнени от вътрешните министри единствено тогава, когато от това последват някакви забележими резултати. Тогава ги имаше, в този момент ги няма. И това е същинската причина да ни пренебрегват за Шенген. Инвестирали сме пари, има камери и всичко останало. Но няма никаква смяна от ситуацията преди да похарчим парите. Толкова е просто. Точно по тази причина повдигат въпроса за корупцията. Огромни пари са изхарчени напразно, резултати няма.

Това за сведение на всеки политик, който реши да вади аргумента, че сме изпълнили техническите критерии.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР